• De Ardennen

 • De Ardennen

  Voor Nederlanders en Vlamingen zijn de Ardennen een populair vakantiegebied. Lekker een weekeindje wandelen, fietsen of aan andere sporten doen. En heb je geen zin om actief bezig te zijn en wil je alleen maar relaxen dan ben je in de Ardennen ook prima op je plaats. Het heuvelachtige landschap biedt veel prachtige plekken waar je helemaal tot rust kunt komen. Als je een natuurhuisje huurt dat afgelegen van een dorp ligt dan zou het zomaar kunnen dat je er dagen kunt verblijven zonder andere mensen te zien.

  Kamperen, blokhut, Cabane met houtkachel, gewone vakantiehuisjes, een bijzonder plekje, origineel overnachten, het kan allemaal in de Ardennen.

  Henja Govers van Herberg La Truite d'Argent in de Ardennen bossen

  De Ardennen

  De Ardennen vormen een bosrijk middelgebergte in oostelijk België, Noord-Luxemburg en een klein stukje aangrenzend Frankrijk. Het is de westelijke uitloper van het Rijnlands leisteenplateau, een massief van leisteen, waartoe ook de Eifel, Hunsrück en de Taunus behoren.

   

  De Ardennen is misschien wel een van de mooiste gebieden van Belgie. Op een kleine afstand van Nederland waan je jezelf echt helemaal in een andere wereld. De uitgestrekte bossen, glooiende heuvels en kleine dorpjes maken het een ideaal gebied voor een heerlijke vakantie. Ieder seizoen kent hier zijn eigen charmes en attracties. Of het nu de warm gekleurde bossen zijn van de herfst, de besneeuwde hellingen in de winter, de ontluikende natuur in de lente of lekker genieten van de mooie zomers.

   

  De Ardennen nemen ook een belangrijke historische plaats in. Het herinneringstoerisme leeft hier volop. Hier vind je talloze sporen van de Slag om de Ardennen (battle of the bulge), de laatste confrontatie tijdens de Tweede Wereldoorlog op Belgisch grondgebied. Je kan heel wat herdenkingsmonumenten, begraafplaatsen en musea gewijd aan deze oorlog bezoeken in steden zoals Bastogne, La Roche-en-Ardenne, Sankt-Vith, Arlon of Neufchâteau.

   

  De Ardennen heeft alles in huis om je te verleiden: eenvoudig bereikbaar vanuit Vlaanderen en Nederland, gastvrij en je hoeft er niet eens voor te vliegen. Wil je de stress vergeten door te wandelen of mountainbiken in de volle natuur? Wil je culinair genieten? In de Ardennen moet je dan zijn.

  En heb je geen zin om actief te zijn maar wil je wat touren, Noord-Luxemburg is dan je ding. Goede wegen en leuke stadjes met hier en daar een mooi kasteel. Dit gebied wordt ook wel Klein Zwiterland genoemd.

  Natuurpark de twee ourthes

  Natuurpark Les deux Ourthes

  De twee Ourthes

  Het Natuurpark van de twee Ourthes is onder andere ontwikkeld door de gemeente Houffalize. Dit prachtige natuurgebied steunt op 2 belangrijke pijlers te weten het Plateau van Tailles en de samensmelting van de twee Ourthes. Vooral het Plateau van Tailles mag u niet missen want vanaf de top heeft u een schitterende panorama op de Ardennen. Misschien is het uitzicht op de Rocher du Hérou nog mooier.

  Natuurpark de twee ourthes

  De Ninglinspo

  Een ruig bergriviertje

  De Ninglinspo is het enige bergriviertje van België en de wandeling die langs deze rivier loopt, heeft dezelfde naam. De Ninglinspo is een super leuke wandeling in de Ardennen en we raden dit iedereen aan. Gelegen in het zuiden van de Ardennen, in de buurt van Aywaille en Remouchamps, beleef je de schoonheid en natuur, de watervalletjes, de avontuurlijke paden en het wilde karakter. Deze ingrediënten maken het tot een onvergetelijke wandeling. De totale afstand van de Ninglinspo is een kleine 6 km.