La truite d'argent

Vlaanderen Vakantieland

DE ARDENNEN ANDERS

REPORTER : Ben Roelants
REGISSEUR : Etienne Lerno

Onderstaand vind je het verslag van Ben Roelands over zijn ontdekkingen in de Ardennen voor het VRT programma Vlaanderen Vakantieland.

vlaanderen vakantieland

Dit keer géén Ardense ham, worst of een knisperend haardvuur in Durbuy: Ben Roelants bewijst dat een weekendje Ardennen ook anders kan.

Boswachter Jules neemt Ben mee naar de bossen in de buurt van Saint-Hubert om te tonen dat wild in België echt nog bestaat. Everzwijnen, hindes en herten leven er nog steeds, maar er zijn ook nieuwkomers. Sinds de jaren negentig werd de bever opnieuw geïntroduceerd in de buurt van Houffalize. Ben gaat beverspotten, met één zekerheid in het achterhoofd: je krijgt nooit een bever te zien.

En er zijn nog verrassingen: de Herberg La Truite d'Argent lijkt zo weggelopen uit Twin Peaks en trakteert zijn gasten elke maand op een portie live rock'n roll. De Ardennen anders? Ben toont dat het kan.

LEUK LOGEREN


La Truite d'Argent

Henja en Bob ruilden Nederland in voor een logeeravontuur in de Ardennen. Wie een duf hotel tussen het groen verwacht, zal verrast staan. Ze baten bij Houffalize een hotel uit waar rock-'n-roll primeert. Overdag geniet je van de stilte in de bossen rond Houffalize, 's avonds ontpopt La Truite d'Argent zich tot een fijne herberg waar je één keer per maand een live optreden kan bijwonen. 

ZEKER DOEN


Beverexcursie

De bever is terug in de Ardennen. De bezige beestjes palmen de Ardense bossen in en bouwen overal hun mooie dammen. Wie zelf bevers wil zien, moet geluk hebben, maar een wandeling langs hun bouwconstructies is zeker ook de moeite waard, en.......op loopafstand van La Truite d'Argent is een vallei met een aantal dammen.

Voor Olivier Rubbers van Gidsenbureau Le Pays des castors hebben de bevers geen geheimen. Hij laat je tijdens verschillende beverexcursies kennismaken met de wondere wereld van de knaagdieren.

Dassenspotten

Ook de dassen maken opnieuw hun intrede in de Ardennen. De schuchtere dieren schuwen mensen en blijven overdag meestal in hun burchten, maar na zonsondergang komen ze naar buiten om te eten. Sinds kort kan je de dassen proberen te spotten tijdens hun avondmaal. Onder begeleiding van een gids maak je dat spektakel mee vanuit een uitkijktoren.

Info Beverexcursies en dassenspotten via Gidsenbureau Pays des Castors
Tel: +32 498 04 30 68
www.bureaudesguides.eu
contact@bureaudesguides.eu