La truite d'argent

Groene filosofie

Wanneer je in een omgeving leeft zoals wij kun je bijna niet geloven dat er iets aan de hand is met het klimaat. Er zijn hier namelijk prachtige bossen, vele rivieren en een divers ecosysteem waar wij elke dag van genieten.
Maar...... de signalen dat het klimaat aan het veranderen is zijn ook hier zichtbaar. De Ardense winters van vijftien jaar geleden hadden een sneeuwgarantie van 100% met pakken sneeuw. Dat is verleden tijd.

De aarde als zelfregulerend systeem zal het wel overleven. De mensheid met zijn enorme bevolkingsgroei en 'zucht naar steeds meer' krijgt het moeilijk. Daarom vinden wij het belangrijk om een bijdrage te leveren aan een duurzame samenleving.

Wij realiseren ons dat onze inspanning met betrekking tot duurzaam ondernemen een druppel op een gloeiende plaat is. Maar alle beetjes kunnen helpen.

Bob & Henja

Wat doen wij zoal?

Waar mogelijk en prakties maken wij gebruik van spaarlampen die minder energie verbruiken in vergelijking met standaard gloeilampen.

Onze nieuwe gebouwen zijn van de grond tot en met het dak op een duurzame en energiezuinige manier ontworpen. Het originele hotel, gebouwd in 1970, hebben wij zoveel als mogelijk aangepast aan de huidige standaarden.

Zo goed als alle schoonmaak- en wasmiddelen die wij gebruiken zijn milieu vriendelijk. Wij gebruiken onder andere de producten van ECOVER.

We hebben geinvesteerd in een modern waterzuiveringssysteem. Het afvalwater van la Truite d'Argent wordt 100% gezuiverd.

Door handdoeken meerdere dagen te gebruiken dragen onze gasten ook een steentje bij aan onze 'groene' inspanningen. We verwachten van onze gasten dat zij verantwoord omgaan met verwarming, licht en water.....eigenlijk zoals ze thuis gewend zijn.

Ons dagelijkse vaststaande menu heeft als voordeel dat we gericht kunnen inkopen. In la Truite d'Argent wordt geen voedsel weggegooid. Los van dat dit goed is voor het milieu, kunnen we dit niet verantwoorden tegenover mensen die in permanente staat van honger leven.

Een spa of wellness ruimte in onze ongerepte omgeving zou een mooie aanvulling zijn. Toch hebben wij ervoor gekozen om dit niet aan te bieden. Deze energie vretende luxe past namelijk niet binnen onze filosofie met betrekking tot duurzaam ondernemen.

La Truite d' Argent biedt alles om de auto het hele verblijf te laten staan.
Overdag is het mogelijk te voet of per fiets de Ardennen te ontdekken en 's avonds kun je bij kaarslicht dineren in het restaurant.