La truite d'argent

De paden op

Gelegen tegen de Luxemburgse grens ligt herberg La Truite d'Argent in een enorm bos- en weidegebied met vele beekjes en een heuvelachtig landschap.

Wandelen

Wandelen op de vele paden. In het voorjaar loop je in het frisse groen tussen de bosannemonen en wilde viooltjes. In de herfst kun je genieten van de enorme kleurenpracht van de bomen en bijzondere paddestoelen.
Elk jaargetijde ontplooit haar kleurenpracht voor je.

Voor de gasten van herberg la Truite d'Argent hebben wij een wandeling uitgezet. Deze wandelroute laat je de Ardenen in al zijn variaties ervaren; vergezichten, bossen en dalen met mooie riviertjes.
Deze wandeling (1.5 uur enkele reis) naar naar Houffalize kun je hier downloaden (200 kb). In Houffalize vind je verschillende lunch mogelijkheden en dan vol goede moed ,via een andere route, weer terug.

Mountainbiking

Volgens de organisatie van de MTB World Cup is Houffalize een van de mooiste mountainbike gebieden ter wereld.
MTB fietsverhuur : (www.houffa-bike.com)

Kanoen

Bij genoeg water kun je de Outhe afzakken. Een andere kano optie is om op het stuwmeer van Nisramont te kanoen.

Natuurliefhebbers

Voor natuurliefhebbers is er veel te zien en te horen. Op het landgoed en in de omgeving vind je: reëen, herten, wilde zwijnen, dassen en bevers. Op een steenworp afstand van het boshotel kun je een beverdam bewonderen. Hierdoor ontstaat langzaam maar zeker een bosmeer op het landgoed. Dit trekt weer wilde eenden, zwarte ooievaars en ijsvogels aan.